29 Eylül 2013 Pazar

Saldırgan Moblar

Enderman:Işınlanma özelliğine sahip bir yaratıktır. Eğer suya değerse canı azalır (hasar alır) ve ışınlanır. Öldürürseniz ender pearl düşürür. Ender Pearlın Türkçesi Ender İncisi idir. Ender pearlın özelliği ise fırlatılırsa düştüğü yere sizi ışınlamasıdır; fakat dikkat edin, 2,5 kalp hasar alırsınız. Eğer ender incisini ender eyes yaparsanız fırlatınca gittiği yeri takip edin bir portal bulacaksınız. bu portala ender gözlerini koyun. Portalın içine atlayınca sizi ende götürür.
Ender Ejderhası:Sadece End'de doğar, sadece bir tane vardır ve ölünce yeniden doğmaz. Oyunda yaratılan ilk patron yaratıktır ölünce içinden enderdragon yumurtası düşürür ve +100 level xp kazandırır ... Enderdragon yumurtası süs olarak kullanılmaktadır şuana kadar hiçbir özel kullanımı oyuna eklenmemiştir ...
Creeper:Genelde oyuncuların en gıcık olduğu yaratıktır. Sizi görürse yanınıza sinsice gelir ve patlar. Öldürürseniz barut düşürür. Eğer skeletonlar tarafından öldürülürse müzik cd si düşürürler. Ayrıca gün ışıgında yanmayarak size gündüz bile saldirabilirler . /gamerule mobGriefing false komutu girilirse bloklara zarar veremezler. Normal olarak zaten elmas,obsidyen,katman kayası,zümrüt gibi bloklara zarar veremezler. 
Spider:Örümcektir, öldürürseniz ip ve örümcek gözü düşürür. Mağara örümcekleri ısırınca size zehir verir, bu zehir size 7-15 saniye zarar verir.Örümcekler ürkütücü bir şekilde saldırır. Ayrıca gün ışıgında hiçbir örümcek size saldırmaz ... Bu yüzden yarı saldırgan yarı pasif moblardır ...
Skeleton:iskelettir size ok atar, bazıları örümceklere biner. Öldürünce kemik düşürürler, bu kemikten kemik tozu yapıp ürünleri çabuk alabilir yada kemikle kurtları evcilleştirebilirsiniz. Ayrıca bu yaratıklar ok düşürür, bu okları yay ile birlikte kullanabilirsiniz. Çok nadiren, iskeletler yay düşürür, ama bunlar hasarlı yaylardır. Ayrıca güneş ışığından etkilenirler, canları azalır.
Demir Golem:Oyuncuların yaptığı bir yaratıktır. Demir bloğu ve balkabağından yapılır. Düşman yaratıklara saldırır ve çok güçlüdür.
Zombi: Öldürüseniz çürük et düşürür. Bazıları zırh takar ve ellerinde demir kılıç ve kürekle spawn olabilirler köylüleri öldürünce köylüler zombi olur. İskeletler gibi, onlar da güneş ışığından etkilenirler. Ölünce içlerinden çürük et ve çok az bir şans ile demir külçesi patates, havuç veya giydikleri zırhlar kılıçlar düşebilir .
Snow Golem : 2 kar bloğu ve üstüne balkabağı koyunca oluşur. Yaratıklara kartopu atar ve üzerinden geçtiği yerleri karla kaplatır. 4 canı (2 kalp puanı) vardır ve yaratıklara zarar vermez; ender dragon ve blaze dışında.
Blaze:Netherde yaşar size alev atarak saldırır.Nether'in koruyucularıdır.Öldürünce içlerinden blaze çubugu düşürürler .
Zombi Domuzadam:Nether'de yaşar.Eğer ona saldırırsanız grup halinde size saldırmaya başlar.Öldürünce çürük et , Altın kılıç ve Altin parçasi düşürür. Ayrıca Domuza yıdırım düşerse domuz zombi domuzadama döüşür.
Spider Jockey :Örümceğe binmiş iskeletlerdir birisini öldürseniz diğeri ondan ayrılarak saldırmaya devam eder.Hardcore(zorlu) modda çıkma olasılığı daha yüksektir.Wither Boss:Oyuna 1.4. sürümünde eklenen 2. Patron yaratıktır enderdragona nazaran kafataslarını fırlatır bir kafatası oyunculara 1-6 arası kalp götürmektedir (Zırh büyülerine göre değişebilir) . Oyuncular tarafından spawn edilir bir bölgesi yoktur Üç kuru kafa ve nether kumu ile üretilir ilk çıktıgında patlama yaparak uçmaya başlar ve kurukafa atar canı yarıya inerse yere iner ve oyunculara düz olarak saldırır fakat zırh efekti +5 eklenir ... Bu oranda enderdragondan çok daha güçlüdür ... Ölünce içinden Nether yıldızı düşürür .
Wither Skatelon:Oyuna Wither Boss ile birlikte 1.4. sürümünde eklenmiştir. Siyah iskelettir. Nether Fortsess'te spawnlanır ve taş kılıcı vardır. Ölünce kömür,kemik,kurukafa(seyrek) yada kılıcını(seyrek) düşürür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder